Hoe vertel je de kinderen over jullie scheiding? 

Als kinderen te horen krijgen dan hun ouders uit elkaar gaan wordt de grond onder hun voeten weggeslagen….Alles wat vertrouwd en veilig is bestaat niet meer. Veel kinderen kunnen het moment dat zij te horen kregen dat hun ouders gaan scheiden later nog exact herinneren.  Samen met Michelle van Bommel schreef ik hier een blog over en maakten we een vlog. 

Scheiden in Utrecht

Evelien van Elst en Michelle van Bommel vormen samen Scheiden in Utrecht. Op Youtube houden zij je op de hoogte van het reilen zeilen omtrent scheidingen.

Voor ons is het altijd de dag van de scheiding en niet alleen op de tweede vrijdag van de September. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. 

Scheiden in tijden van het corona-virus 

In deze onzekere tijd worden we om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan opgeroepen zoveel mogelijk in isolement te leven en anderen mensen te mijden. Maar hoe zit dat dan als je midden in scheiding ligt? Of misschien nét de eerste stap wilde gaan zetten. 

Online scheiden 

Bij Effekt Mediation hoeft dat geen probleem te zijn. Gesprekken tussen jullie en onze scheidingsspecialist kunnen op verschillende wijzen plaatsvinden. 
Via Skype bijvoorbeeld, via een telefoon groep en Whatsapp en email, het zogenaamde online scheiden. Ook afspraken aan tafel zijn in goed overleg nog steeds mogelijk. Jullie scheiding hoeft dus geen vertraging op te lopen. 

Scheiden en uw verzekeringen 

Als de scheiding eenmaal rond is, zijn er nog een aantal administratieve zaken om af te wikkelen, waaronder het splitsen van jullie schadeverzekeringspakket. 

Nieuwe regels partneralimentatie

Vanaf 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels omtrent partneralimentatie. 

De duur van betalen voor partneralimentatie is vanaf 1 januari 2020 de helft van de huwelijksduur, met een maximum van 5 jaar. Stel dat een huwelijk 4 jaar duurt; dan is de duur van de alimentatiebetaling 2 jaar. Zijn jullie 10 jaar of langer getrouwd? Dan geldt de maximale duur van 5 jaar.

Scheiden en een koophuis 

Waar moet je allemaal aan denken en rekening mee houden als jullie een (gezamenlijke) koopwoning hebben en gaan scheiden? 
En als jullie niet getrouwd zijn maar wel uitelkaar gaan? Effekt Mediation helpt om alles op een rijtje te zetten. 

Parallel ouderschap 

Wat is parallel ouderschap? Wat is het verschil met co-ouderschap? En wat past het beste bij ons? lees er over in mijn blog. 

Familieopstellingen

De verhouding tussen gezinsleden veranderd onherroepelijk door een scheiding. Ouders wonen niet meer samen in één huis maar zijn nog wel samen ouders van hun kinderen. 
Voor zowel de ouders als de kinderen is het zoeken hoe ze het beste om te gaan met deze nieuwe situatie. 


Contact

Meer informatie over mij of mijn werkwijze? Neem dan contact met mij op.

Effekt Mediation
Evelien van Elst
030-2072799
06-24924575
info@effektmediation.nl
 
Bezoekadres*:                                                                                                                
Zandweg  117
3454JZ De Meern             


Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg                


*Alleen op afspraak 

*Afspraken kunnen ook bij jullie thuis plaatsvinden.