Werkwijze

Als de beslissing om te gaan scheiden is gevallen zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Weten jullie ook niet waar je moet beginnen? 
Ik zet alles overzichtelijk voor jullie op een rij. En door mijn uitgebreide netwerk via ScheidingsWijze[n] is externe hulp zoals een financieel adviseur, jurist of kindercoach altijd voorhanden. 

Na het maken van een afspraak ontvangen jullie een e-mail met daarin de mediation overeenkomst, gedragsregels en het reglement. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek hebben jullie de gelegenheid vragen te stellen, wordt de mediation overeenkomst besproken en kijken we wat mediation voor jullie kan betekenen. Ook worden afspraken gemaakt over de geheimhouding, de kosten en bespreken we de spelregels. 

In de vervolggesprekken komen onder andere aan bod:
-          Ouderschapsplan
-          Zorgverdeling kinderen
-          Huisvesting
-          Financiële zaken
-          Alimentatie
-          Verzekeringen
-          Verdeling materiële zaken

Tot slot worden alle afspraken vastgelegd in een scheidingsconvenant. Een advocaat controleert het convenant, maakt een verzoek tot echtscheiding aan en dient dit verzoek in bij de rechtbank. 
Als de rechter uitspraak heeft gedaan in jullie zaak zorgt de advocaat voor de inschrijving in de burgerlijke stand. Dit is de officiële scheidingsdatum. 


Contact

Meer informatie over mij of mijn werkwijze? Neem dan contact met mij op.

Effekt Mediation
Evelien van Elst
030-2072799
info@effektmediation.nl

Bezoekadres:                                             
Nevelgaarde 40                                       
Nieuwegein                                  
(Alleen op afspraak)       

Polanerbaan 13H 
Woerden       
(Alleen op afspraak)